Žádáme fotografy, kteří dne 17. 11. mezi 13. a 14. hodinou v Praze na Můstku fotili kolportéra časopisu Babylon, který nesouhlasně hlasitě komentoval vystoupení starosty Prahy 1 Lomeckého, poté byv obstoupen policií, jménem zákona vyzván, lehnuv si na zem a byl asi pěti policisty odtransportován mimo shromážděné lidi, kterým ještě stačil rozdat několik Babylonů, aby se přihlásili! Máme zájem o placené publikování fotografií.

Sochařský Zpravodaj připravuje humoristické pásmo na pokračování sestavené z habilitaci současných pedagogů AVU a Umprum.

Musel jsem ho ale odložit, protože na AVU, tak přecitlivělé na dodržování zákonnosti, ale ani na UMPRUM habilitace na webu prostě nejsou. A na AVU nikdo nemůže najít nic písemného od čerstvého turbodocenta Vojtěcha Míči. Ani na sekretariátu, ani v knihovně. Ještě, že tam rektor-vůdce Vaněk, krerý odvozuje své totální pravomoci od jmenování samotným Arcizmrdem, zřídil disciplinární komisi, aby dohlídla na ten akademickej konceptuální bordel. A když se tedy, po 130 číslech a 4,5 letech, rozhodl vyhrožovat mi soudem, tak doufám, že v záj­mu udržení určité úrovně, si nenajme turboadvokáta z Plzeňské university, ale někoho se starým dobrým titulem. Mblazek

Autor: Michal Blažek  •  Vydáno: 18.3.2019 20:30  •  Přečteno: 1753x

Kdy začala na AVU honba za tituly?

Kdy začala na AVU honba za tituly?V polovině 90. let, v okamžiku, kdy rektor M. Knížák začal přeměňovat Akademii výtvarných umění na universitu. Na to téma rozeslal pedagogům dotaznik.

Autor: Michal Blažek  •  Vydáno: 28.3.2019 20:02  •  Přečteno: 1867x

Převzato z nového prostoru:

mladá studentka Marie Jiřičková modeluje portréty bezdomovců. podle fotek vyPadají lépe než havlova bysta v americkém kongresu.

Autor: Michal Blažek  •  Vydáno: 30.8.2016 10:18  •  Přečteno: 3010x

Zpátečnický Sochařský Zpravodaj

Byl jsem mladým technologickým novátorem celkem oprávněně označen za zpátečníka.

Autor: Michal Blažek  •  Vydáno: 22.1.2015 17:55  •  Přečteno: 4325x

Návštěvnost od 27. 11. 16

< návrat zpět

2014 11 rss


Léto s Palcrem 3 – O Gutfreundovi

Léto s Palcrem 3 – O Gutfreundovi… Gutfreundem vystoupila socha jako něco, co je svou vlastní, ničím jiným nezastupitelnou duchovní svébytností, co není odkazem k jiným významům, aby se duchovní mocí teprve stalo. A nejen to, Gutfreund sochu pojme tak opravdově, že zabrání, aby jiné významy na její území vstoupily. Proto Gutfreunda bez obav ze záměny sochy a poezie uvést Valeryho slovy o Baudlaire: ”Mohu říci, že jsou­­‑li mezi našimi básníky básníci větší a talentovanější než Baudlaire, nikdo z nich není důležitější.„

Autor: Michal Blažek  •  Vydáno: 2.9.2014 11:01  •  Přečteno: 3845x