Zdroj: http://www.socharsky-zpravodaj.cz/index.php?a=2018/cena  •  Vydáno: 13.3.2018 16:35  •  Autor: Michal Blažek

Šanghajský bankéř zatčen

Šanghajský bankéř byl v Číně zatčen poté, co zpronevěřil rezervy určené pro financování Ceny Jindřicha Chalupeckého. Ta na omezeni zdrojů zareagovala úsporným konceptem letošního ročníku.

„Kromě provokování unifikované většinové společnosti (pozn. dříve měšťáci) nahými těly (pozn. letos 120 kg živé váhy, brutální napadeni fastfúdú) si vystačíme s vlastními zdroji, například návodem jak si podle internetu vytisknout funkční zbraně a změníme status ocenění, aby do budoucna vyhovovalo nejen uměleckým potřebám.“ Koho ředitelka Kottová neřekla, ale asi se to brzo dozvíme.

„Minule byly v NG problémy hlavně v tom, že ani školení zaměstnanci této instituce nepoznali kolikrát, že se jedná o soutěžní exponáty, natož pak návštěvníci. Naším cílem je na každého diváka jeden komentující lektor.“

Toto nám sdělila ředitelka Ceny Chalupeckého předtím, než se dozvěděla, že v rámci kompenzace byl jako náhradní prostor pro vepřinec v Letech při vyjednáváních nabídnut Veletržní palác.

Po protestech landsmančaftu byl návrh těsnou většinou zamítnut, protože prostory Vel. paláce (kino Veletrhy) sloužily pro změnu v květnu 1945, jako depozitář pražských Němek pro potřeby Rudé armády a jedná se také o pietní místo.