Zdroj: http://www.socharsky-zpravodaj.cz/index.php?a=avu_15/2014_05_1  •  Vydáno: 23.6.2014 20:56  •  Autor: Michal Blažek

Ďoučí Morda řádí

Ďoučí Morda řádíProtože v postmodernickosti se většinou dává přednost Einsteinovu časoprostoru, poznal se prorektorský tandem zvaný Ďoučí Morda ve výstižných kresbách Vladimíra Skrepla a ten se bude muset z AVU pakovat.

Nezachránilo ho ani to, že je mezi studenty nejpopulárnějším pedagogem, čehož tedy dosáhl tím, že jim naslouchá narozdíl od části ostatních, kteří se ze zastaralých pedagogických důvodů opovažují studentům klásti překážky a nepodržel ho ani z ryze českých tradic vycházející rektor. Teď na něj ještě praskl antifeminismus, což dokládá tento rozhovor v Revolver revue:

RR: „Proč má žena penis místo nosu?“

Skrepl: „Existujou vtipy, že je ženský mužským závidí… Je to závist těch chlupatých, agresivních militantních ženských“. Nejsou to ale úplně všechny, jenom ty, které Skrepla „serou“. Naopak připouští, že „třeba ty holčičky, ty to nemaj“, ale jinak má jasno „ty feministky pořád něco vykřikujou, mají nějaký řeči.“

Sere ho i to, „jak si ženy myslí, že jsou ukřivděný a nedoceněný“, což sám Skrepl ale na druhou stranu vnímá „jako umělec“. Pro všechny tři pohlaví doporučuji rozhovor celý v Revolver Revue č. 22.

 
Tápajícího kunshistorika Vladimíra Skrepla přivedl na Akademii Jiří David s tím, že by se tam mohl od studentů naučit malovat. No a skutečně ani ne za dvacet let se z něho stal docela malebný docent. 

Michal Blažek